Praktisk / tilgjengelighet

Tilgjengelighet for rullestolbrukere
KODE er tilrettelagt for bevegelseshemmede, enten ved direkte adkomst via rampe eller med rullestolheis. Det er heis i alle bygninger. Det er oppmerkede parkeringsfelt for bevegelseshemmede like utenfor Rasmus Meyers allé 7 (KODE 3). Alle bygg har toalett for bevegelseshemmede.

Vi aksepterer ledsagerbevis.

Foto
Det er lov å fotografere inne i museet til privat bruk, dersom man bruker håndholdt kamera og ikke bruker blits. Vennligst ta hensyn til andre besøkende og unngå å ta bilder av andre besøkende, særlig skolegrupper og barn. For kommersielle foto eller foto til bruk i pressesammenheng, ta kontakt med museets kommunikasjonsavdeling for nærmere avtale og priser. 

Vesker, sekker og paraplyer
Vi ber om at store vesker, ryggsekker, paraplyer og kåper/frakker anbringes i garderoben. Generelt er det ikke lov å ta med seg gjenstander større enn 30x35x10 cm inn i utstillingene. Dette for å minske risiko for skade på gjenstander og kunstverk. I alle fire bygg finnes låsbare garderobeskap til verdisaker.

Det er dessverre ikke mulig å lagre kofferter eller store sekker i låsbare skap. Dersom du trenger dette, anbefaler vi å bruke skap på togstasjonen eller busstasjonen som ligger i nærheten.

Yttertøy
Yttertøy som tas med i utstillingsarealene får ikke bæres over armen eller skulderen. Vender glidelåsen utover, kan en lett komme i kontakt med kunstverkene og dermed forårsake skade. Vi ber derfor om at yttertøy som tas med inn tas på eller henges om livet.

Mat og drikke
Det er ikke anledning for publikum til å ta med seg mat eller drikke inn i utstillingene. Heller ikke tomme flasker.

Barnevogn og bæremeis
Det er ikke tillatt å ta med barnevogn eller bæremeis inn i utstillingene. Barn som skal bæres, må bæres på mage grunnet høyere risiko for å komme borti kunstverk og gjenstander når man bærer på ryggen. Både barnetrille og bæresele kan lånes i resepsjonen.

Toaletter
Det finnes dame-, herre- og handikapptoalett i alle bygg.

Stellerom
I KODE 2 finnes stellebord (uten pute) på handikapptoalettet. Nøkkel hentes i resepsjonen. I KODE 4 finnes et nedfellbart stellebord på dametoalettet (handikappavlukket).

Avstand til verkene
Vær vennlig og hold god avstand til de utstilte verkene - også når du peker mot dem. Noen av utstillingsrommene er spesielt intime; ta høyde for at det kan henge et bilde på veggen bak deg.

Dyr
Dyr har ikke adgang til museet. Førerhunder er et unntak.

Overvåkning
Av sikkerhetsmessige hensyn er alle utstillingslokaler utstyrt med kameraovervåkning. Det er også strekningene mellom bygningene utendørs (disse områdene er merket).

Sikkerhetsvakter
Vaktene i utstillingene vil gjøre deg oppmerksom på om du overtrer noen av sikkerhetsbestemmelsene. Vi håper du vil ta dette med godt humør.