Aktiviteter for barn

Egne audioguider, aktivitetshefter og kunstspå: Vi har flere tilbud for barn, både på Troldhaugen og på kunstmuseene. 

Husk: Både inngang og aktiviteter er gratis for barn under 18 år!

FAMILIEVERKSTED 

Her finner du oversikten over familieverksteder og aktiviteter på våre kunstmuseer og komponisthjem.

 
Oktober

Familieverksted lørdager og søndager kl. 11-15
Trykk: Kollografi!
 I dette familieverkstedet bruker vi en morsom og eksperimentell måte å jobbe med trykk på som kalles Kollografi! Vi bygger opp en trykkplate med forskjellige materialer og strukturer, og trykker på ulike underlag. Inspirert av Annette og Caroline Kierulf sin utstilling som åpner i 7.oktober.
Sted: Permanenten KODE 1 kl. 11-15 

Høstferien: 11.-14. oktober: Sangstund og verksted på Troldhaugen
Visste du at det var Edvard Grieg som skrev melodien til «Fola, fola Blakken» og at det var Nina Grieg som sang den for første gang? I høstferien inviterer vi både store og små til en koselig stund med sanger og fortellinger i Nina og Edvards villa. På verkstedet kan du lage din egen kjepphest. Les mer her

Høstferien: 15.-16. oktober: Eventyrstund og ponniridning på Siljustøl
 I høstferien inviterer vi både store og små til morsomme aktiviteter på Siljustøl. I storstuen til Marie og Harald får du høre musikk og eventyr som handler om dyr. På uteområdet kan du møte koselige ponnier. Tror du noen av dem heter Blakken? Les mer her

Faste tilbud for barn

Aktivitetshefter

Det kan også være kjekt å ha noe håndfast å holde på med når en besøker museet, når det begynner å krible i små fingre. Vi har aktivitetshefter for barn og familier i flere av utstillingene våre med små oppgaver som kan by på nye innfallsvinkler og inspirasjon under besøket. 

Er du glad i utforske, oppdage eller lete etter spennende ting i naturen? På Troldhaugen, Siljustøl og Lysøen inviterer vi til ute-aktiviteter for hele familien med konseptet «Let, finn, lær og vinn!». Aktivitetsarket får du i resepsjonene (Troldhaugen og Siljustøl) og på båten og i kiosken (Lysøen).

Audioguider

På Troldhaugen er det laget en egen utendørs guide, med en egen rute som passer for barn mellom 4–10 år. Her kan barna oppleve morsomme og spennende historier ispedd små aktiviteter og musikksnutter. Les mer om audioguidene på Troldhaugen her eller se videoen under.

Priser for aktiviteter  

Gratis for barn, ordinær billett pris for voksne.

Gratis med aktivitetskort 

Skoleklasser og grupper

Skoleklasser og større grupper er velkommen til å besøke museet, men må da booke tid via denne siden 

KunstLab: Vårt tidligere faste tilbud KunstLab er dessverre stengt på grunn av renovering av KODE 4.